Thursday, February 8, 2007

kehidupan ini memang sementara

Hari ini Cikgu dapat berita sedih lagi. Suami kak Pah, kawan cikgu di Batu Pahat meninggal dunia semalam. Kawan cikgu pula tumpah darah kerana ada ketumbuhan dalam rahim sebesar kepala baby. Subhanallah. Smoga Allah pelihara mereka. cikgu rasa, kematian semakin mendekat Ummi. Ia sekarang berlaku kepada orang2 yang sangat hampir. cikgu belum sedia.

Ya Allah, lanjutkanlah usia cikgu sehingga cikgu dapat menyediakan cukup bekalan untuk dibawa menemui Allah. Amin

E-Kamus-Malaysia

Wednesday, February 7, 2007

chemistry - brings me closer to Allah

Yesterday cikgu attend a seminar at the New York Hotel, JB. Ok jugaklah, met many old friends. Yang bestnya, cikgu juga dapat jumpa the chemistry book writer, Mr Tan Yin Toon. Banyaklah dia share pengalaman masa dia kerja dulu.

ni yang leceh ni. Bila nak mula mengarang, ade2 aje seruan yang mengacau mintak dilayan. Sabar je lah. Macam ni lah jadi emak. Sambung lain kali jelah.

E-Kamus-Malaysia

Sunday, February 4, 2007

Sad Story

Hari ini cikgu dengar cerita sedih tentang kawan cikgu. Dalam banyak2 masalah rupanya dia dalam proses untuk berpisah dengan suaminya. cikgu betul2 sedih.

Am I too Old?

Am I too old to start a blog? Sometimes terasa macam tu. cikgu selalu berbual dengan students yang cikgu tak sanggup membayangkan bagaimana cikgu memanjat tangga sekolah untuk mengajar at the age of 50. Tapi cikgu tengok, ramai jugak kawan2 cikgu yang bersara, terasa kagum mereka tetap tabah menjadi guru sehingga mencapai umur 56. Bolehkah cikgu capai macam mereka.


E-Kamus-Malaysia

Saturday, February 3, 2007

Bacalah Syaffaa

Syaffaa maknanya 'Penawar'. Cikgu pilih nama ni sebab cikgu berhajat anak cikgu akan menjadi penawar hati cikgu sepanjang hayat cikgu ni. Ni anak last, cikgu dapat dia masa Ummi belajar buat Masters kat UTM Skudai. Seronok jugak, masa konvo cikgu bawak baby.

Masa cikgu mengandungkan Syaffa, cikgu rajin membaca. Dah ambik masters, kenalah rajin baca, hasilnya lumayan jugak. Syaffaa memang rajin membaca. I love you Syaffaa.

Demi Matahari

Loading...

About Me

My photo
I'm a chemistry & math teacher at SMK Sdary, Jb. A mother to 2 sweet daughters and 2 sons. They make my life colourful.