Saturday, June 6, 2009

Mandi manda di Starhill Golf Resort

Berakhir cuti sekolah selama seminggu, tapi cikgu tak juga bawa anak ke mana-mana. Anank bongsu, pada satu hari berkata, "Umi perasan tak?, kita takde pergi mana-mana pun cuti ni!". Macam lah Ummi tak prasan pulak. Pandai je anak cikgu ni. Macam2 cara nak buat orang kesian kat dia. Kata dia lagi, "kalau cuti tak pergi mana2, apa gunanya cuti? Baik pergi sekolah".

Jadi pagi tadi cikgu bawaklah anak2 pergi ke Starhill, dikatakan ada water theme park di sana. Phooh! Teruk cikgu kena hari ni, nak masuk, dewasa kena RM15.75, kanak2 kena RM10.25lah lebih kurangnya gitu. Bayangkanlah cuma sorang je dikira kanak2, yang lagi 3 tu apa hal? Kalau kira perilaku, memang sah kanak2. Tapi oleh kerana tembam dan bosar2 belaka, umur lak lebih 12 tahun, sahlah dikira dewasa. Walaupun dulu, umur 17 tahun masih layak menerima pingat kanak2, tetap dikira dewasa. Huhu... Kenalah bayar RM72 semuanya. Apa nak buat, tu kira macam duit minyak dan duit tol ganti jalan jauhlah...

Tak kira berapa bayarannya, asalkan anak2 happy...

No comments:

Demi Matahari

Loading...

About Me

My photo
I'm a chemistry & math teacher at SMK Sdary, Jb. A mother to 2 sweet daughters and 2 sons. They make my life colourful.