Friday, October 28, 2011

Cuti dan SPM

Salam dunia. Hari ini cikgu masih datang sekolah walaupun sekolah bercuti sempena hari Deepavali. Nak beri semangat kat anak2 SPM.... Alhamdulillah ada yg dtg sekolah awal pagi walaupun ramai yang datang lewat. Tidak mudah mengumpul semangat utk ke sekolah tatkala anak2 yang lain sedang dibuai mimpi. Semoga Allah melimpahkan rahmatNya tanpa batas kepada anak2 yang tidak putus2berusaha.

Anak2 yang dikasihi sekelian. Hari ini akan berlalu. Minggu ini juga akan berlalu, tidak terkecuali....tahun ini juga akan belalu. Anak2 tidak mungkin sama sekali akan mengulangi saat ini. Ia saat2 yang kelihatan sukar, bukan kerana ia benar2 sukar. Tetapi kesukaran hari ini dilihat sukar kerana anak2 belum lagi melihat kesukaran yang sebenar. Sabarlah menanti, Allah tetap akan mendatangi anak2 dengan cabaran demi cabaran yang lebih sukar. Yang sedikit anak2 tempuhi sekarang adalah sebagai latihan untuk masa hadapan. Percayalah, jika anak2 tidak mempercayai cikgu pada hari ini, satu ketika di kemudian hari anak2 pasti akan percaya juga.

Hanya tinggal dua minggu sebelum SPM menjelang. Semoga anak2 boleh bertahan. Buatlah sesuatu demi tuhan, insyaallah Dia akan memakbulkan segala permintaan.....SELAMAT BERJUANG ANAK2KU....

No comments:

Demi Matahari

Loading...

About Me

My photo
I'm a chemistry & math teacher at SMK Sdary, Jb. A mother to 2 sweet daughters and 2 sons. They make my life colourful.