Saturday, December 15, 2007

I'm not Stupid

Malam Tadi cikgu tengok cerita I'm not Stupid 2. Ntah bila cerita I'm not stupid 1 di tayangkan cikgu pun tak tau. Mula2 tu tengok kejap2 sambil tengok channel lain, tapi lama2 best pulak.

Banyak sungguh pengajaran. No 1 yang cikgu dapat, "semua budak boleh diajar". Cerah dan terang masa depan terasa. Cikgu teringat anak2 dan anak murid cikgu yang kat sekolah. Jadi cikgu janganlah marah2 aje. Semua anak murid tu unik, masing2 ada cerita di sebalik rupa mereka yang dah memang pelbagai. Ada banyak sebab musabab untuk seseorang mempunyai sifat yang berbeza. Nak kena study tu. Kesian ... Tak taulah orang lain rasa macam mana, tapi cikgu rasa tu cerita paling best cikgu tengok sepanjang minggu ni.

No comments:

Demi Matahari

Loading...

About Me

My photo
I'm a chemistry & math teacher at SMK Sdary, Jb. A mother to 2 sweet daughters and 2 sons. They make my life colourful.