Wednesday, December 23, 2009

Ya ALlah, berikan aku kesempatan

Banyaknya nak share dalam post hari ni. Maklum dah begitu lama tak update. Nak masukkan gambar jalan2 hari tu pun tak sempat.

Hidup akhir2 ni begitu sibuk. Lagi beberapa hari sahaja sekolah nak dibuka. Sejak balik summer camp, anak ke 3 cikgu, begitu teruja nak masuk sekolah tahfiz. Setakat ni dah tanya, beberapa sekolah. Terasa macam keseorangan dalam beria2 menyampaikan hajat anak yang murni ini. Untuk masuk ke sekolah swasta yang baik di JB ni, Syamil boleh masuk. Tapi dgn hasil ujian hari tu, dia cuma boleh diterima jika ulang tingkatan 1. Ayahnya tak setuju pulak. Ya Allah....

Nak masuk sekolah swasta lain, begitu tak convincing. Rakan2 yang dah ada pengalaman, memberikan pelbagai pandangan. Terima kasih atas keperihatinan rakan2 semua. Tapi dengan kesibukan yang melanda, tak sempatlah pulak cikgu nak pergi teroka semua sekolah swasta. Sekarang ada satu lagi option, cikgu usahakan untuk dia ikuti aliran arab di sekolah kerajaan. Walaupun dah terlepas satu tahun, mudah2an usaha ini dapat membuka jalan untuknya meneruskan pengajian dalam bidang agama yang dicita2kan. Tolong kawan2, doakanlah....

Rasa sedih melihat kebimbangan anak ini. 'Dapat kah tidak aku masuk sekolah lain ni?', tertulis didahinya. Aduh. Cikgu cukup tak senang selagi hal ni tak selesai....

Ya ALlah, Kau teruslah buka hati anakku untuk jalan MU ini Ya ALlah. Jangan biarkan dia kecewa. Pimpinlah dia, permudahkanlah dia. Terangkan hatinya ya Allah. Makbulkanlah doanya, sempurnakanlah hajatnya. Aku persembahkan anakku untuk berjuang dijalan Mu...Berikanlah peluang ini kepadanya.... AMin

No comments:

Demi Matahari

Loading...

About Me

My photo
I'm a chemistry & math teacher at SMK Sdary, Jb. A mother to 2 sweet daughters and 2 sons. They make my life colourful.